Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk äppelkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och annorlunda äppelkräm med nötter! Den passar utmärkt som dessert efter en soppa, eller som mellanmål när kroppen behöver extra energi.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär brödskivorna och smula brödet fint. Lägg brödsmulorna och demererasockret i en tjockbottnad stekpanna och fräs 3–4 min tills blandningen är gyllene. Lägg över i en skål och blanda ner hasselnötterna.
  2. Skala äpplena, skär dem i klyftor och kärna ur dem. Riv citronskalet och pressa citronen. Lägg äppelskivor, honung, citronsaft och citronskal i stekpannan och låt puttra på svag värme ca 10 min. Rör om och dela under tiden äpplena med en träslev.
  3. Rör om kraftigt till en tjock kräm. Låt svalna. Vispa socker och äggvita hårt och vänd ner detta i krämen.
  4. Varva äppelkrämen och nötblandningen i 4 djupa skålar. Avsluta med nötblandning. Serveras kyld.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.