En god och annorlunda äppelkräm med nötter! Den passar utmärkt som dessert efter en soppa, eller som mellanmål när kroppen behöver extra energi.
Instruktioner
- Kantskär brödskivorna och smula brödet fint. Lägg brödsmulorna och demererasockret i en tjockbottnad stekpanna och fräs 3–4 min tills blandningen är gyllene. Lägg över i en skål och blanda ner hasselnötterna.
- Skala äpplena, skär dem i klyftor och kärna ur dem. Riv citronskalet och pressa citronen. Lägg äppelskivor, honung, citronsaft och citronskal i stekpannan och låt puttra på svag värme ca 10 min. Rör om och dela under tiden äpplena med en träslev.
- Rör om kraftigt till en tjock kräm. Låt svalna. Vispa socker och äggvita hårt och vänd ner detta i krämen.
- Varva äppelkrämen och nötblandningen i 4 djupa skålar. Avsluta med nötblandning. Serveras kyld.
Publicerat den
30 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar