Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk bärkompott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna berömda danska dessert har blivit en succé hos oss. Mycket vitaminer och fibrer samlade i en dessert med smak av sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj bären försiktigt. Skölj och kärna ur körsbären. Blanda alla bär med sockret och låt dem dra i 15 minuter för att få ur saften.
  2. Låt bären rinna av och spara saften. Blanda rött vin, körsbärssaft och saften från bären i en kastrull. Ställ några matskedar av blandningen åt sidan. Koka upp saftblandningen.
  3. Blanda potatismjölet med de matskedar av blandningen som ställts åt sidan. häll ner potatismjölblandningen i den kokande vätskan under omrörning och låt koka upp. Blanda ner bären i vätskan. Låt sjuda upp ytterligare en gång.
  4. Häll upp kompotten i en skål eller i portionsskålar. Kyl av i 1-2 timmar och servera tillsammans med lite mjölk eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.