Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk chokladdrömkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30-36 portioner
Skriv ut

Dansk variant av vår Kärleksmums. Här rörs kokosen i själva glasyren istället som på våra rutor där kokosen strös ovanpå glasyren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm.
  2. Smält smöret el margarinet i kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölken. Rör till sist ner det smälta smöret/margarinet.
  3. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Känn efter med en provsticka i kakans mitt om den är färdiggräddad. Låt kakan svalna i helt pannan.
  4. Gör under tiden glasyren: Smält smöret i en kastrull och häll i kaffet. Rör i resten av ingredienserna. Bred ut glasyren på den kalla kakan. Låt kakan stå kallt en stund innan den skärs upp i rutor. Rutorna är godast när de är kalla.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lindaj1249 26 maj 2011

    Denna kaka måste jag bara prova att göra. Jag undrar om sockermängden i kakan stämmer? 6½ g? Linda

  • Bodil56 26 maj 2011

    Tryckfelsnisse har varit framme. Det ska vara 6½ dl socker och inte 6½ g.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.