Dansk variant av vår Kärleksmums. Här rörs kokosen i själva glasyren istället som på våra rutor där kokosen strös ovanpå glasyren.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm.
- Smält smöret el margarinet i kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölken. Rör till sist ner det smälta smöret/margarinet.
- Häll smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Känn efter med en provsticka i kakans mitt om den är färdiggräddad. Låt kakan svalna i helt pannan.
- Gör under tiden glasyren: Smält smöret i en kastrull och häll i kaffet. Rör i resten av ingredienserna. Bred ut glasyren på den kalla kakan. Låt kakan stå kallt en stund innan den skärs upp i rutor. Rutorna är godast när de är kalla.
Publicerat den
8 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna kaka måste jag bara prova att göra. Jag undrar om sockermängden i kakan stämmer? 6½ g? Linda
Tryckfelsnisse har varit framme. Det ska vara 6½ dl socker och inte 6½ g.