Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk festkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En jättegod krans med mycket gott i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och gulor under fortsatt pmrörning och blanda därefter ner jästen utrörd i den ljumma gräddmjölken samt smaktillsatsen.
  2. Arbeta in mjölet väl och ställ degen att jäsa till sin dubbla storlek. Baka degen i smord kransform eller forma den till en krans eller kringla och lägg den på smord plåt att jäsa. Pensla över med ägg och strö på rikligt med pärlsocker, mandel och suckat.
  3. Grädda kransen i medelstark ugnsvärme, 225 grader, i ca 20 minuter.
  4. Sätt på kaffet och bjud in grannen!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.