- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Världens godaste biffar. Recept jag fått av min danska mor.
Instruktioner
- Tag en lagom klick färs och forma med händerna till en rund boll och platta till den i handen.
Lägg biffen på en skärbräda och platta samtidigt till den så den blir lite 2-3 cm tjockt. ”Hacka” försiktigt med knivseggen först på ena hållet sen på andra hållet på biffen, så du får smått rutmönstrat.
- Salta och peppra på bägge sidorna.
- Bryn smöret i ett stekjärn och lägg i biffarna. Stek på bägge sidorna tills de är genomstekta.
Lägg upp biffarna i en stor djup skål och håll dom varma med lite foliepapper över.
- OBS! Låt biffarnas steksky vara kvar i stekjärnet (gott som stomme till såsen.)
Skiva den gula löken i tunna skivor.
Lägg en extra klick smör i stekjärnet och stek lökskivorna i samma stekjärn som biffarna tills de blir mjuka och glasiga och lätt gyllengula.
Slå grädde och mjölk i biff och lök skyn.
Låt såsen koka upp. Slå i redning så mycket så att såsen blir lagom tjock. Krydda med salt, peppar och socker efter smak. Slå den färdiga löksåsen över biffarna i skålen.
- Servera kokt potatis och inlagda rödbetor till denna rätt. Även kokt blomkål är gott till.
Godaste potatisen är King Edvard.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
10 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
detta måste ni prova lätt att göra och otroligt gott detta får en 5 av migoch dettakommer jag göra många gånger jag säder bara mmmm vad gott