Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk hackebiff med löksås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Världens godaste biffar. Recept jag fått av min danska mor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag en lagom klick färs och forma med händerna till en rund boll och platta till den i handen. Lägg biffen på en skärbräda och platta samtidigt till den så den blir lite 2-3 cm tjockt. ”Hacka” försiktigt med knivseggen först på ena hållet sen på andra hållet på biffen, så du får smått rutmönstrat.
  2. Salta och peppra på bägge sidorna.
  3. Bryn smöret i ett stekjärn och lägg i biffarna. Stek på bägge sidorna tills de är genomstekta. Lägg upp biffarna i en stor djup skål och håll dom varma med lite foliepapper över.
  4. OBS! Låt biffarnas steksky vara kvar i stekjärnet (gott som stomme till såsen.) Skiva den gula löken i tunna skivor. Lägg en extra klick smör i stekjärnet och stek lökskivorna i samma stekjärn som biffarna tills de blir mjuka och glasiga och lätt gyllengula. Slå grädde och mjölk i biff och lök skyn. Låt såsen koka upp. Slå i redning så mycket så att såsen blir lagom tjock. Krydda med salt, peppar och socker efter smak. Slå den färdiga löksåsen över biffarna i skålen.
  5. Servera kokt potatis och inlagda rödbetor till denna rätt. Även kokt blomkål är gott till. Godaste potatisen är King Edvard.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • compe 1 september 2008

    detta måste ni prova lätt att göra och otroligt gott detta får en 5 av migoch dettakommer jag göra många gånger jag säder bara mmmm vad gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.