Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk köttfärslimpa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod köttfärslimpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbröd och vattnet/buljongen, låt stå några minuter. Blanda köttfärs, ägg, salt, peppar och ströbrödet. Lägg smeten i en ugnssäker form, forma som en limpa, lägg därefter på baconet så att det täcker hela limpan. In i ugnen i 20-25 min så att baconet får fin färg. Därefter tar man ut limpan och slår på vattnet/buljongen (blir lite godare med buljong), in i ugnen igen i 40 min 175 grader.
  2. Såsen gör man av buljongen som ligger runt limpan, häller av i gryta och reder såsen, smakar av med salt och peppar. Därefter färgar man såsen med Colorit eller soja.
  3. Servera med kokt potatis eller hasselbackspotatis och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.