Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk rödkål

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Som min danska farmor lärt sig av sin mor som lärt sig av sin mor... Så här ska rödkål smaka...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Avlägsna eventuella dåliga bladkanter på rödkålshuvudet.
  2. Strimla kålen fint. Använd inte rotstocken, utan bara själva bladen.
  3. Lägg den strimlade kålen i en gryta och tillsätt koncentrerad svartvinbärssaft och ättika.
  4. Koka upp och låt koka på medelhög värme tills all kål är jämnfärgad och genommjuk. Rör om då och då.
  5. Rödkål är tradition på danska julbord, men passar utmärkt till alla sorters kött och fågel.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • bocuracao 30 december 2008

    Otroligt gott! Den söta vinbärsssmaken var toppen i denna kombination. En klar tillgång för Julbordet i år! Bo

  • Josses 26 december 2010

    Mumsigt, mumsigt var det

  • heididiane 11 december 2011

    Hur långt innan kan man göra den i förväg?

  • GodareMat 11 december 2011

    Den går bra att frysa och sedan tina och värma upp när den ska serveras, frysningen påverkar inte smak och konsistens.

  • Aglod 24 januari 2013

    Riktigt sött blev det , nästan som sylt . Kanske så det ska användas istället för lingonsylt och gele , men för min del blev det både vitvinsvinäger och salt i också .

  • GodareMat 24 januari 2013

    Om den blir för söt tillsätter man bara lite extra ättika. Det är ett tillbehör till kötträtter precis som lingonsylt, äppelmos eller gelé så givetvis ska den ha en viss sötma. Salt har dock inte där att göra, inte heller vinäger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.