Som min danska farmor lärt sig av sin mor som lärt sig av sin mor... Så här ska rödkål smaka...
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Otroligt gott! Den söta vinbärsssmaken var toppen i denna kombination. En klar tillgång för Julbordet i år! Bo
Mumsigt, mumsigt var det
Hur långt innan kan man göra den i förväg?
Den går bra att frysa och sedan tina och värma upp när den ska serveras, frysningen påverkar inte smak och konsistens.
Riktigt sött blev det , nästan som sylt . Kanske så det ska användas istället för lingonsylt och gele , men för min del blev det både vitvinsvinäger och salt i också .
Om den blir för söt tillsätter man bara lite extra ättika. Det är ett tillbehör till kötträtter precis som lingonsylt, äppelmos eller gelé så givetvis ska den ha en viss sötma. Salt har dock inte där att göra, inte heller vinäger.