Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk sjömansbiff Dansk sjömansbiff Dansk sjömansbiff Dansk sjömansbiff Dansk sjömansbiff Dansk sjömansbiff
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det som skiljer svensk och dansk sjömansbiff är att danskarna har köttfärs i sin. En mustig och god allt-i-ett rätt som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Skala och skiva löken, fräs den mjuk i lite av matfettet. Ta upp löken.
  2. Lägg köttfärsen i stekpannan tillsammans med resten av matfettet och stek tills färsen fått fin färg.
  3. Vispa ur stekpannan med vattnet och ta vara på skyn.
  4. Skala och skiva potatisen. Varva köttfärs, lök och potatis i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar mellan varven och häll över skyn från stekningen tillsammans med ölen.
  5. Låt stå i ugnen i ca 45 minuter. Strö över lite persilja vid serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • zonale 21 april 2008

    Mustig, god och lättlagad!

  • Bodenskan 24 september 2009

    jättegott och lätt men jag har mycket älgfärs så jag tog den istället annars följde jag receptet

  • FAE 9 oktober 2009

    Mycket mycket gott!! Har gjort denna flera gånger.

  • FAE 21 april 2010

    Gjort denna så många gånger nu att jag får slänga upp en bild ;)

  • Heliuss 25 september 2010

    Gillar "allt i ett mat" som sköter sig själv. Den här enkla vardagsgrytan var lättlagad och dessutom mycket god. Ölen gav en intressant mustig smak.

  • reypool 13 december 2011

    Hur gott som helst!

  • katbeghan 5 februari 2013

    Hade denna rätt till middag den 27 januari, skönt när allt är i en form. Tyvärr fallt den sådär i smak. Helt ok, men inget som vi kommer att längta efter. Men tack för receptet! Vi ger den en 3,5

  • katbeghan 5 februari 2013

    Hade denna rätt till middag den 27 januari, skönt när allt är i en form. Tyvärr fallt den sådär i smak. Helt ok, men inget som vi kommer att längta efter. Men tack för receptet! Vi ger den en 3,5

  • katbeghan 5 februari 2013

    Hade denna rätt till middag den 27 januari, skönt när allt är i en form. Tyvärr fallt den sådär i smak. Helt ok, men inget som vi kommer att längta efter. Men tack för receptet! Vi ger den en 3,5

  • katbeghan 5 februari 2013

    Hade denna rätt till middag den 27 januari, skönt när allt är i en form. Tyvärr fallt den sådär i smak. Helt ok, men inget som vi kommer att längta efter. Men tack för receptet! Vi ger den en 3,5

  • katbeghan 5 februari 2013

    Hade denna rätt till middag den 27 januari, skönt när allt är i en form. Tyvärr fallt den sådär i smak. Helt ok, men inget som vi kommer att längta efter. Men tack för receptet! Vi ger den en 3,5p. Passar på att lägga med en bild på vår middag :-)

  • annan5 7 februari 2013

    Så här brukar jag också göra men jag hoppar över momentet med att steka löken, den hinner bli så god och mjuk i ugnen. Och så använder jag en kraftig köttbuljong som vätska, det blir mustigt och gott. En riktig familjefavorit ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.