Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk sjömansbiff på mitt sätt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är GOTT!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen först och krydda väl. Jag brukar låta brödet ligga i mjölken tillsammans med den malda löken. Forma till fyra biffar och stek försiktigt i lite smör och olja. Lägg upp i kastrull och koka väldigt försiktigt med öl, kryddor och sky.
  2. Potatisen skivas i ca 1 cm tjocka skivor och steks i samma fett. Lägg i en annan kastrull med lika kryddor, öl och sky. Låt koka i 15-20 minuter. Till detta steks lökringar. Hälften av löken får koka med potatisen, hälften med biffarna.
  3. Skala gurkan eller använd ett ciseleringsjärn. Salta gurkan som skärs i kvartsstavar. Låt dra i en kvart. Blanda med övriga ingredienser och låt stå en kvart till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.