Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk sjömansgryta

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Älskar grytor, är så gott. Hela middagen klar på en gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i små tärningar. Koka upp ölen, buljongtärning, soja, salt och kryddor i en gryta. Lägg i köttet och koka sakta under lock på svag värme ca 45 min.
  2. Skala rotsaker, potatis, lök och vitlök. Skär rotselleri, morot och palsternacka i tärningar eller strimlor, potatis och purjolök i tjocka skivor.
  3. Lök och vitlök ska vara hela. Lägg alltsammans i grytan och koka under lock tills allt är mjukt, ca 15-20 min. Klipp persilja eller annat kryddgrönt över grytan och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.