Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska Äppelbakelser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Dom här bakelsena var populära när jag var liten. Dom hörde julen till. Beskrivningen är från en gammal Marta kokbok

Ingredienser

Instruktioner

Smöret röres vitt och pösigt, ägg och socker nedröres och sist mjölet med bakpulvret. Degen utkavlas och uttages till runda kakor, som gräddas. Kakorna lägges ihop två och två med äppelmos emellan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sullesull 7 mars 2013

    Har letat som en toking efter detta recept. Hade ingen aning vad de hette utan fick slå mig fram på ingredienser och det lyckades tydligen. Perfekt! Min mormor gjorde alltid dessa. Men hur gräddas dem? grader och minuter?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.