Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska aprikosbakelser

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Möra och med frisk smak. Vill man så kan man med fördel lägga en klick vispad grädde på bakelsen innan man mumsar i sig den till en kopp starkt kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

Blötlägg aprikoserna över natten eller förväll dem så att de blir knappt mjuka. Hacka samman vetemjöl, smör, florsocker på bakbordet och arbeta i äggulorna och lägg degen kallt en stund. Kavla ut ca 2/3 delar av degen och klä ca 24 formar med degen. Lägg 2 avrunna aprikoser i varje form. Kavla ut resten av degen och tag ut lock med en form och lägg över formarna. Gräddas i 200 gr 15 - 20 minuter. Stjälp upp dem när de svalnat och sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.