Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska fastlagsbullar - lite nyttigare

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Goda, goda semlor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Häll på mjölken och rör tills den löst sig. Blanda i ägg, kesella, margarin, socker, salt och kardemumma.
  2. Blanda bakpulvret i hälften av mjölet och tillsätt även detta. Arbeta därefter in mjölet till degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  3. Blanda samman kesella, äpplemos, brun farin och kanel, ingredienserna till fyllningen.
  4. Degen kavlas ut till en tunn platta som skäres i 25 fyrkanter. Lägg en klick av fyllningen på vardera degruta. Vik samman och lägg på plåtar med skarven nedåt. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sättt ugnen på 225-250°.
  5. Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  6. Låt svalna på galler under duk. Garnera med chokladglasyr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.