Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska frikadeller

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Har alltid gjort frikadeller istället för köttbullar när ungarna var små. De tyckte det var jättegott med smörgås med frikadeller och majonäs.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg färsen i en skål. Blanda i saltet och rör tills färsen är seg - det betyder att färsen ändrar konsistens och blir fastare. Skala löken och riv den fint på ett rivjärn. Rör ner det i färsen. Rör i peppar och vetemjölet samt ägget. Häll lite av mjölken i färsen och blanda ordentligt. Blanda i resten av mjölken lite i sänder och rör färsen smidig. Ställ in bunken i kylskåp ca. 30 min. Rör i färsen, häll i lite mjölk om den är fast. Forma färsen med en liten matsked och stek dem i lite smör och olja i ca 2 min på varje sida. Stek dem ytterligare 5 min på varje sida tills de är genomstekta. Servera med brun sås och kokt potatis. Potatissallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.