Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska frikadeller i currysås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Danmark brukar man ofta koka sina köttbullar eller frikadeller som de i regel kallas. Det ger en mild smak som lämnar plats på scenen för den goda currysåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sellerin och dela den i mindre bitar. Koka upp vatten med salt och citronskivor i en gryta. Lägg i sellerin och låt den koka 10 minuter. Häll sellerin i ett durkslag över en vid gryta och ställ buljongen åt sidan.
  2. Vispa ihop mjölk, ägg och ströbröd i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Blanda kalvfärs och fläskfärs i en skål och rör ner ströbrödsblandningen, lök och lite salt och peppar.
  3. Koka upp selleribuljongen i en stor gryta. Forma färsen till bollar och sjud dem i buljongen ca 8 minuter eller tills de flyter upp till ytan. Ta upp frikadellerna med hålslev och håll dem varma på ett fat. Sila buljongen och spara 5 dl.
  4. Gör såsen. Smält smöret i en gryta. Tillsätt lök och fräs utan att löken får ta färg. Lägg äpple och curry i grytan. Strö över mjöl och rör om. Häll i den varma buljongen och blanda. Låt såsen koka upp och sjuda 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar och rör ner det mesta av persiljan, men spara lite till garneringen.
  5. Servera frikadellerna med currysåsen och ris. Garnera med resten av persiljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.