Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska kribinetter (fläskfärsbiffar) med potatismos

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En riktig god vardagsrätt för en billig peng som går snabbt att göra. Lärde mig från min bästa väns danska mormor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala potatisen och koka den i saltat vatten till färdig.
  2. Blanda fläskfärsen med salt och vitpeppar efter smak, men var försiktig med vitpepparn. Forma runda men platta biffar, gärna lite tjockare.
  3. Vispa ägget. Blanda två delar ströbröd, en del vetemjöl och salt och peppar. Doppa biffarna i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Stek i stekpanna tills färdiga.
  4. Värm gärna mjölken i t ex mikron. Mosa potatisen och häll på lite mjölk i taget. Glöm inte att ta rikligt med smör eller margarin för krämighetens skull. Smaka av med salt, vitpeppar och lite riven muskotnöt.
  5. Serveras med lingonsylt och sallad, men gärna även härlig brun sås om man så vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.