Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska ostbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Snabbt och enkelt men otroligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 275 grader. Blanda mjöl och matfett till en smulig massa. Smula och lös upp jästen i mjölken. Blanda alla ingridienser och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs i 1 timme. Ta upp degen och dela i 2 delar. Kavla ut varje del till en platta ca. 20x50cm. Pensla med matfett och strö på ost. Vik plattorna tredubbla på längden. Skär dem i ca. 4cm. breda bitar. Vänd skarven nedåt och lägg på plåt. Jäs i 1 timme. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca. 7min. Låt dem kallna på galler under duk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • miasvante 27 mars 2008

    okey,blev lite hårda .

  • soccermum 3 juli 2011

    Snarlikt recept fast med små olikheter för den som vill prova: OSTKRANS: 50 gr smör eller margarin 2 1/2 dl standardmjölk 25 gr jäst 1 tsk salt 1 tsk socker 1 ägg ca 8 1/2 dl vetemjöl Fyllning: 25 - 30 gr fin smakrik riven ost 1 1/2 ägg (hmmm står så i receptet) vet i f...n hur man får till et 1/2 ägg 1 tsk paprikapulver Pensling ägg paprikapulver Gör så här: Smält matfettet och blanda i mjölken, värm till ca 37 gr Lös upp jästen i vätskan Tillsätt salt, socker, ägg och så mycket mjöl att det blir en smidig det. Låt jäsa i 30 min Blanda ost och ägg. Kavla ut degen till en rektangel på ca 15 x 50 cm. Fördela ostblandningen. Strö över paprikapullver och rulla ihop degen till en lång rulle. Lägg degen runt kanten i en bakform på ca 23 cm i diameter och tryck ihop ändarna. Låt jäsa i 15 min Pensla med ägg och strö över paprikapulver. Grädda i knappt 200 gr i ca 35 min.....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.