Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska smörbakta kanelsnegle

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20-24 portioner
Skriv ut

Helt underbara! Men tänk inte på kalorier då du avnjuter dem till en god kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt kanel, råsocker, kardemumma, ingefära och ägg. Rör ihop allt sammans tills jästen är löst upp.
  2. Ljumma mjölken till fingervärme, 37º. Rör ner saltet i mjölken och häll den i jästblandningen. Tillsätt 1 dl mjöl tillsammans med smöret. Blanda alltsammans med elvispens degkrogar. Tillsätt resten av mjölet pö om pö. Arbeta in mjölet så att du får en smidig deg som släpper bunkens kanter. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa övertäckt i rumsvarme ca 15 min.
  3. Gör under tiden fyllningen: Rör samman farinsocker, smör och kanel till en mjuk och smidig fyllning. Det är viktigt att fyllningen är mjuk, annars går det hål på degplatan då brer på den.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut en degplatta på ca 50x40 cm. Bre ut fyllningen över hela plattan och rulla ihop den från långsidan. Skär rullen i 20 skivor. Lägg skivorna i stora bullformar, de flyter ut ganska mycket under gräddningen, med snittsidan upp. Täck över dem och låt jäsa i 35 min. Värm under tiden upp ugnen till 185 grader.
  5. Pensla bullarna med 1 uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen 15-18 min.
  6. Vill man göra dem extra smarriga kan man garnera dem med florsockerglasyr, men de är också helt underbara utan glasyr. Men som sagt glöm allt om kalorier när du njuter av dem!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Thezzie 5 juni 2012

    Jättegoda bullar som tar slut på nolltid!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.