Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska smörbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegoda bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma 37*. Lös upp jästen i lite av degspadet.
  3. Slå på resten av degspadet samt de övriga ingredienserna och arbeta degen ganska löst. Jäs under duk, ca 30 minuter.
  4. Gör vanilj- och smörkrämen.
  5. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.
  6. Kavla ut den ena biten och lägg i smord långpanna.
  7. Bred på vaniljkrämen.
  8. Kavla ut den andra biten och bred på smörkrämen. Rulla den som en rulltårta och skär i bitar. Ställ bitarna på degkakan och lägg över en bakduk. Låt jäsa i ca 20 minuter.
  9. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel. Grädda på nedersta falsen i 225* ca 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • phillerille 12 februari 2011

    sjukt enkelt och galet gott, ungarna står och väntar på att de ska bli klara. första plåten är i magen innan den andra är klar. Jag har lite kardemumma i smeten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.