Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma 37*.
Lös upp jästen i lite av degspadet.
Slå på resten av degspadet samt de övriga ingredienserna och arbeta degen ganska löst.
Jäs under duk, ca 30 minuter.
Gör vanilj- och smörkrämen.
Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.
Kavla ut den ena biten och lägg i smord långpanna.
Bred på vaniljkrämen.
Kavla ut den andra biten och bred på smörkrämen.
Rulla den som en rulltårta och skär i bitar.
Ställ bitarna på degkakan och lägg över en bakduk.
Låt jäsa i ca 20 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel.
Grädda på nedersta falsen i 225* ca 10-15 minuter.
sjukt enkelt och galet gott, ungarna står och väntar på att de ska bli klara. första plåten är i magen innan den andra är klar. Jag har lite kardemumma i smeten.
sjukt enkelt och galet gott, ungarna står och väntar på att de ska bli klara. första plåten är i magen innan den andra är klar. Jag har lite kardemumma i smeten.