En riktigt god, mäktig och chokladig kladdkaka som verkligen blir stor!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vispa ägg och socker pösigt. Smält chokladen och smöret i vattenbad, och blanda ner i äggblandningen. Rör försiktigt ner mjölblandningen, och sist crème fraichen. Häll i formen och grädda i ca 35-40 min. Det är viktigt att hålla koll på kakan, den ska vara väldigt kladdig. Ta ut och låt kallna. Låt gärna stå i kylskåp över natten.
Servera med vispad grädde/vaniljglass och hallon.
- Kakan går också bra att göra glutenfri, men minska då på sockret till 4 dl, ersätt vetemjölet till finax fina mjölmix (Semper fungerar säkert också), sänk ungnsvärmen till 150 grader, och vakta kakan mycket nogrannare. Den blir nämligen torr mycket snabbare, så grädda den bara i ca 20 minuter och ställ sedan riktigt kallt!
Publicerat den
27 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar