Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danske kockens franska chokladkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En riktigt god, mäktig och chokladig kladdkaka som verkligen blir stor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vispa ägg och socker pösigt. Smält chokladen och smöret i vattenbad, och blanda ner i äggblandningen. Rör försiktigt ner mjölblandningen, och sist crème fraichen. Häll i formen och grädda i ca 35-40 min. Det är viktigt att hålla koll på kakan, den ska vara väldigt kladdig. Ta ut och låt kallna. Låt gärna stå i kylskåp över natten. Servera med vispad grädde/vaniljglass och hallon.
  2. Kakan går också bra att göra glutenfri, men minska då på sockret till 4 dl, ersätt vetemjölet till finax fina mjölmix (Semper fungerar säkert också), sänk ungnsvärmen till 150 grader, och vakta kakan mycket nogrannare. Den blir nämligen torr mycket snabbare, så grädda den bara i ca 20 minuter och ställ sedan riktigt kallt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.