Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansken

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Danskarnas klassiska rågbröd i glutenfri tappning. Ett bröd med konsistens och karaktär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en jämn deg.
  2. Smörj en brödform, 1½-2 liter med smör. Häll i degen, platta till den något och strö över bovetemjöl. Låt degen jäsa i formen ca 1½ timme.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i 75 minuter. Låt brödet svalna helt och helst vila till nästa dag innan du skär i det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.