- Serverar: 2 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Världens godaste nyttigaste grova bröd!
Instruktioner
- Dag 1:
- Blanda i en bunke:
Rågkärnor
solrosfrön el. solroskärnor
Linfrön
Brödkryddor
Salt
- häll 5 dl kokande vatten över blandningen och rör om tills allt är blött.
lägg plastfolie över bunken och låt stå över natten el ett dygn.
- Dag 2:
- Blanda i assistent:
5 dl Vatten
Sirapen
Rågmjöl
Vetemjöl
jäst
- Häll i Dag 1 och kör i maskin i 30 min.
(OBS! Degen är väldigt kladdig och tjock!)
Olja och mjöla formarna och häv i degen.
Häll lite mjöl på och platta till med en sked.
Låt stå under en handduk i 30 min.
- Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in formarna och spraya in vatten med en blomspruta.
Sänk värmen till 210 grader och grädda i 90 minuter.
- Tips! Om brödet börjar bli svart kan man lägga på alluminiumfolie eller bakplåtspapper när det är 30 minuter kvar.
ta ut brödet ur formen och låt svalna.
- SKÄR EJ I BRÖDET SAMMA DAG!
Publicerat den
8 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Måste man ta sån stor mängd sirap? Skulle nöja mig med 0,5 deciliter
Undrar samma sak, en halv deciliter kan jag sträcka mig till, hatar att ha i mycket socker/sirap/russin och liknande i bröd
Detta bröd är bland det godaste jag ätit! Har bakat det hur många gånger som helst! Hälsningar/ Britt-Marie från Veddige!
Gott, men för mycket kryddor (och sirap) för min del, men maken älskade det! Lite kletigt, men annars lättbakat.
Mycket gott bröd, tog bara en påse kryddor men följde receptet i övrigt. Detta gör jag flera gånger.
Mycket gott bröd, tog bara en påse kryddor. Detta gör jag fler gånger.