Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danskt fruktbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett saftigt bröd med härlig fruktsmak av aprikoser, kaptrinplommon och äpple.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg aprikoserna i vatten ett par timmar så att de mjuknar. Skär dem och katrinplommonen i småbitar. Pressa apelsinen och riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Värm filmjölken till 37º. Häll lite av filmjölken över jästen, rör så att den löser sig. Tillsätt resten av filmjölken och därefter olja, apelsinsaft, rågkorn, aprikoser, katrinplommon, äpple, salt, fyra sädesslag och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 1 timme.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig. Forma degen till en slät längd. Lägg den på smord eller bakpappersklädd plåt. Skär några skåror i brödet med en vass kniv. Jäs under bakduk ca 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200º. Grädda brödet i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Låt brödet kallna invirat i bakduk på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.