Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Davids kanelbullar med surdeg

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Underbara kanelbullar med surdeg i. Jag brukar själv ha mer surdeg och mindre jäst, men det är ju en smaksak och när det gäller bakning (även matlagning) så får man leka och prova lite. Blir t.ex. oerhört gott med krossad kardemumma blandat med strösocker som man doppar en smörpenslad kallnad bulle i (skippa i så fall garneringen nedan). Hur som helst här är "originalreceptet".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Häll alla ingredienser till degen i degblandaren. Kör först degen i 3 minuter på långsam hastighet. Öka sedan hastigheten och kör i 7 minuter till.
  2. Gör ett glutenprov för att se om degen är klar. Ta en degbit, rulla till en boll och se om du kan dra ut en tunn hinna mellan fingrarna utan att den spricker. Om hinnan spricker, kör degen några minuter till. (Man märker verkligen när degen är klar, den blir superlättarbetad. Jag brukar få köra den ett par minuter till.)
  3. Kavla ut degen. Gör en rektangel ca 60 x 40 centimeter.
  4. Fylling: Blanda smöret och sockret till fyllningen och bred på det. Se till att hela degen blir täckt. Vill man kan man ha mer fyllning. Det är en smaksak. Strö över kanel.
  5. Vik långsidorna på degen ”på tre” in mot mitten. (Tre lager blir det.) Skär remsor som är ca 30 centimeter långa och 1-1,5 centimeter breda. Om du har våg, väg en remsa , vikten bör ligga på 80-100 gram.
  6. Snurra ihop remsan till en knut. Vira remsan två varv runt pekfingret och långfingret och sedan in mot mitten.
  7. Låt bullarna jäsa på en plåt under bakduk i ca 2 timmar.
  8. Sätt ugnen på 220 grader.
  9. Garnering: Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  10. Sänk ugnen till 200 grader och grädda bullarna i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.