Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

De allra godaste köttbullarna

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fick receptet av en arbetskamrat. Nu kan jag äntligen göra goda köttbullar!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet med buljongtärningarna (ja, det ska vara 2-3 st till 1 dl) och slå den heta buljongen över ströbrödet, rör om tills det svalnat. Tillsätt då kryddorna sen grädde, ägg och lök, jag brukar ta både lök och lökpulver, lite av varje, smaksak. Rör om väl och blanda i färsen. Överarbeta inte färsen, fettet kryper då ut och köttbullarna blir torra. Blanda helst för hand. Trilla köttbullar och lägg på vattensköljd skärbräda. Stek i omgångar och efterstek endast några minuter i gryta. Det går också jättebra att steka på plåt i ugn 10-12 minuter 225 grader.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • magganY 1 februari 2014

    Det här var de godaste köttbullarna jag någonsin har ätit! Tack för ett kanonbra recept!

  • maggan123 23 maj 2015

    Gjorde de här köttbullarna idag och det var supergott, mums

  • pullan21 27 oktober 2016

    Absolut supergoda! Äntligen fick man till goda köttbullar!

  • pullan21 27 oktober 2016

    Absolut supergoda! Äntligen fick man till goda köttbullar!

  • pullan21 27 oktober 2016

    Absolut supergoda! Äntligen fick man till goda köttbullar!

  • AnitaPop 12 november 2016

    Det här var verkligen goda köttbullar. Har sparat receptet och ger fem poäng!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.