Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

De förälskades Risotto (Risotto degli innamorate)

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mycket god och lätt maträtt, från norra Italien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med räksåsen, lägg i smör och olivolja i en tjockbottnad kastrull, när den är varm lägger man i löken och bara steken den mjuk och genomskinlig, läggi timjam.
  2. Häll i congnac, låt den ånga bort lite och tillsätt, tomatpuré, grädde och sist blanda i räkorna, låt dem inte koka för då blir de sega, de skall bara bli genom varma, smaka av med salt och svartpeppar, lägg åt sidan och börja med risotton.
  3. Risotto: Värm olja och smör i en tjockbottnad kastrull, lägg i lök och stek den tills den blir mjuk och genomskinlig, lägg i riset rör hela tiden tills riset är nästan torr, häll på vinet, cayennepeppar och sänk värmen.
  4. När vinet nästan har ångats bort häller man på buljongen, lite i taget, låt det koka ca 20 min, tänk på att röra ofta, smaka av med salt. Riset skall vara al dente " ha en kärna". När det återstår ett par minuter på riset blandar man i räksåsen. Smaka av.
  5. .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.