- Serverar: 2 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En mycket god och lätt maträtt, från norra Italien.
Instruktioner
- Börja med räksåsen, lägg i smör och olivolja i en tjockbottnad kastrull, när den är varm lägger man i löken och bara steken den mjuk och genomskinlig, läggi timjam.
- Häll i congnac, låt den ånga bort lite och tillsätt, tomatpuré, grädde och sist blanda i räkorna, låt dem inte koka för då blir de sega, de skall bara bli genom varma, smaka av med salt och svartpeppar, lägg åt sidan och börja med risotton.
- Risotto:
Värm olja och smör i en tjockbottnad kastrull, lägg i lök och stek den tills den blir mjuk och genomskinlig, lägg i riset rör hela tiden tills riset är nästan torr, häll på vinet, cayennepeppar och sänk värmen.
- När vinet nästan har ångats bort häller man på buljongen, lite i taget, låt det koka ca 20 min, tänk på att röra ofta, smaka av
med salt. Riset skall vara al dente " ha en kärna". När det återstår ett par minuter på riset blandar man i räksåsen. Smaka av.
- .
Publicerat den
12 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar