Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

De godaste lussekatterna

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Dessa lussekatterna är de absolut saftigaste och godaste bullar jag någonsin smakat. Dessutom är de "lätta". Jag bakar alltid dessa till advent.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i skålen till matberedaren. Tillsätt saffran, salt och socker. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör ut jästen i lite degvätska. Tillsätt resten av degvätskan, kesellan och lite mjöl i taget. Blanda ner potatisarna. Arbeta degen smidigt. Låt jäsa i 30 min. Forma lussekatter och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Tryck ner russin. Jäs i 15 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i ugn 250 grader ca 7-8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.