- Serverar: 15-20 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Snabbt och gott om man får oväntat besök.
Bör ätas samma dag de bakades. På bilden är det Gladers muffins.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Häll smör och socker i en skål och blanda till det blir pösigt och luftigt. Vispa i ägget i blandningen.
Blanda mjöl och bakpulver och häll sedan i det i blandningen och vispa ordentligt.
Tillsätt mjölk och vaniljsocker och vispa alltsammans tills smeten är blandad.
Fyll pappformar till hälften.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 minuter.
- Glader: Blanda i 1 dl hackad choklad.
Butter: Krossa 8 pepparkakor i bitar och blanda i smeten.
Prosit: Blanda 1 dl russin i smeten. Rulla först russinen i vetemjöl.
Toker: Blanda 0,5 dl hackade nötter i smeten.
Blyger: Efter att du fyllt smeten i formarna, klicka i 0,5 tsk sylt i varje form.
Kloker: Blanda 3 msk jordnötssmör i smeten.
Trötter: Blanda 0,5 dl kakaopulver i smeten.
Publicerat den
8 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar