Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Death by chocolate

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En otroligt god chokladkaka med massor av choklad.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Rita av botten på en bakform med löstagbar kant på ett bakplåtspapper. Klipp ut och lägg pappret i botten av formen. Smörj pappret och även kanterna på formen. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och socker i en annan skål över vattenbad. Sjud blandningen försiktigt under fortsatt vispning. Ta efter några minuter bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills äggsmeten svalnat, blivit fluffig och dubblat sin volym. Blanda ner hasselnötter och cognac i chokladsmeten. Rör försiktigt i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i vattenbad i ugnen i ca 15 minuter. Låt kallna på ett galler. Kakan kan antingen avnjutas kall och har då en fudgekonsistens eller rumstempererad och är då krämig. Servera med en klick grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Smedbagarn 12 november 2010

    Gjutet namn på en dödligt god kaka =) Hur uppkom namnet? =)

  • Sabiines 12 november 2010

    Recptet kommer från kokboken "Två systrars söta" av Lisa och Monica Eisenman.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.