Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Decemberlimpa

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Ett gott och mustigt julbröd.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Rör ut med fingervarmt kaffe. Tillsätt farinet och julmusten. Rör ner anis, salt, russin, olja, rågmjöl och vetemjöl. Arbeta degen skraftigt i ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt 1½ till 2 timmar. Häll över degen i en smord form och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Grädda i 175 grader ca en timme.

Kommentarer (3)

  • tufflan 19 december 2013

    Inte i min smak

  • madeleine7201 21 december 2013

    kanongott bröd

  • carinakjorling 27 december 2013

    2a omgången i ugnen:-) jag använde anis/fänkål/pomerans/kardemumma. Det första brödet stjälpte jag ut på silikonduk, brödet rann ut men var ändå gott efter fyra dagar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.