Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Delikat kladdkaka med chockobanan och pinjenötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Laborerade fram denna goda kladdkaka när det grundrecept jag hade hemma inte motsvarade innehållet i skafferiet och kylen. Den blev alldeles oemotståndligt delikat- pröva själva!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med ströbröd eller kokosflingor. Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och vänd ner blandningen i smeten. Tillsätt därefter chokladen, bananmoset och pinjenötterna. Blanda till sist i det smälta avsvalnade smöret. Häll smeten i rund springform och grädda i 175 grader i 40 minuter.
  2. Dekorera gärna kakan med siktat florsocker och några bananskivor.
  3. För den laktosintolerante kan smöret bytas ut mot laktosfritt smör och chokladen till en laktosfri choklad.
  4. Nötallergiker kan självfallet utesluta pinjenötterna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Arkenstone 7 april 2010

    Bra laborerat! Jag laborerade vidare och bytte ut mjölet mot fullkornsvetemjöl och tog en deciliter mindre mängd, ökade äggmängden till tre, bytte till hasselnötter istf pinje som vi inte är så förtjusta i och vips så hade jag en kaka som var hyfsat bra för min lille diabetiker. Ska prova byta sockret mot sötningsmedel oxå nästa gång..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.