Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Delikata chokladmuffins

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Riktigt goda och lyxiga muffins som passar bra som efterrätt tillsammans med en liten klick yoghurt och färsk frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål, som vardera rymmer 2 dl.
  2. Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme.
  3. Rör ihop äggulor, ägg och socker för hand utan att slå in luft.
  4. Sikta ner mjölet i choklad- och smörblandningen.
  5. Blanda chokladsmeten och äggvispet.
  6. Häll smeten till 3/4 i formarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter, muffinsen ska fortfarande vara kladdiga inuti. Servera dem nygräddade och ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.