Otroligt saftiga och goda rutor med läckert strössel på toppen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 22x32 cm.
- Vispa smör, socker och vaniljsocker tills det blir vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa däremellan. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner i smeten växelvis med crème fraiche och grädde. Häll smeten i formen och bred ut den. Strö över vinbären.
- Strössel:
Mixa pekannötter, socker, havregryn och bitar av smöret i en matberedare med kniven monterad.
- Strö nötströsslet över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Låt kakan kallna på bakplåtspapperet på ett bakgaller. Sikta över florsocker och skär kakan i fyrkantiga rutor.
Publicerat den
22 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar