Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Delikata vinbärsrutor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Otroligt saftiga och goda rutor med läckert strössel på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 22x32 cm.
  2. Vispa smör, socker och vaniljsocker tills det blir vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa däremellan. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner i smeten växelvis med crème fraiche och grädde. Häll smeten i formen och bred ut den. Strö över vinbären.
  3. Strössel: Mixa pekannötter, socker, havregryn och bitar av smöret i en matberedare med kniven monterad.
  4. Strö nötströsslet över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Låt kakan kallna på bakplåtspapperet på ett bakgaller. Sikta över florsocker och skär kakan i fyrkantiga rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.