Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Delikatesspajer

 
  • Serverar: 40-45 portioner
Skriv ut

Dessa pajer har hängt med mig i 16 år och jag gör dem lite nu och då. Passar bra på en buffé inte minst om man har vegetarianer som gäster. Pajerna kan frysas färdiga eller så förbereder man skalen och fryser dem för att sedan ta fram och göra fyllningen samma dag som de ska ätas. Istället för alla små pajer kan man göra 3-4 stora pajskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt kesella och vatten. Arbeta ihop till en slät deg. Det går lätt och fort att göra degen i en matberedare. Kör bara en halv sats i taget så att det inte blir för tungt för maskinen. Klä små aluminiumformar med deg. Nagga och låt stå kallt en stund. Grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolök och selleristjälkar. Lägg alltsammans i lite kokande lättsaltat vatten och koka 3-5 minuter. Låt rinna av väl. Rör samman crème fraiche, riven ost, paprikapulver, lite salt och svartpeppar. Blanda ner de kokta grönsakerna. Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen. Strö över riven ost.
  3. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.