Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den andra korvgrytan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En dag när vi åt korvstroganof sa vår 4 åring, "Jag vill inte ha den här korven, jag vill ha den andra! Sen dess heter denna gryta "Den andra korvgrytan". Blir väldigt gott med halloumi i, men det går att ta dubbelt så mycket korv istället ifall man inte gillar/är rädd för att prova halloumi.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och skär paprikan i små tärningar. Stek löken tills den är mjuk och tillsätt därefter paprikan. Hacka korv och halloumi i små tärningar och tillsätt i pannan och fräs tills både korven och osten blivit stekta. Skaka ihop 2 dl mjölk, tomatpurén och mjölet i en redningsbägare och slå över fräset. Tillsätt resten av mjölken, grädden och soya. Låt koka ihop ca 5 minuter. Blir såsen för tjock, tillsätt mera mjölk.
  2. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer soya. Servera med stor pasta, ex fusilli eller liknande.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • andcam 18 maj 2011

    Hej! Detta var en fantastisk korvgryta och lätt och snabblagad dessutom! Jag hade lite brist i tillgången av råvaror så tog soltorkade tomater istället för paprika och turkist yougurth istället för grädde. Tillsatte sedan lite av spadet från tomaterna och lite sotorkadetomater-pesto. Fantastiskt! //Camilla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.