Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den jättegoda äppelkakan

(1 kommentar)  
Skriv ut

Seg och lite knäckaktig. Ett roligt alternativ till den som tröttnat på den vanliga smulpajen men ändå inte kan få nog av äppelpajer!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker, häll i det avsvalnade, smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Det går bra att använda kokos istället för ströbröd. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Tryck ned dem i smeten. Kakan ska vara helt täckt av äppelklyftor. Grädda i 175 grader i ca 35 min (jag brukar ha den inne ca 50 min).

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • margitkallgren 21 augusti 2009

    Den här var jättegod jag ger dig hög poäng. Margit

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.