Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den optimala tomatsåsen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En riktigt god tomatsås kräver tid. Det är först när löken svettas på låg värme och tomaterna får puttra i timmar som en djup sötma kan lockas fram ur tomaterna.

Ingredienser

Instruktioner

Klyfta de sköljda tomaterna och skär bort stjälkfästet. Skala och finhacka löken och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs lök och vitlök i olivolja på svag värme i en stor gryta. Löken ska svettas och få lite färg, men inte bli bränd. Häll ner tomater, lagerblad, socker, salt, peppar och vinäger. Låt allt koka under lock på låg värme i ca 1 timme. Såsen kokar samman och blir ganska tjock och trögflytande. Dra av grytan från plattan och smula ner torkad eller finhackad färsk oregano i grytan. Låt såsen dra ytterligare 15 minuter innan den serveras. Såsen går utmärkt att frysa in.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Birlos 30 augusti 2011

    Mycket bra recept på en god tomatsås, som kan användas i alla möjliga sammanhang. Inte minst som pizzasås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.