Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den ultimata rabarberpajen

(1 kommentar)  
Skriv ut

Den i särklass godaste rabarberpaj jag någonsin ätit. Variera med glass, vispad grädde eller vaniljsås, helst den du gör själv med äkta vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör degen och tryck ut den i en pajform, förgrädda den i 200 grader i 15 minuter.
  2. Koka rabarber, äpple och socker till ett mos, tillsätt ev vatten. Låt anisen och vaniljstången koka med i moset.
  3. Häll smeten i pajskalet och gör mandelsmeten. Tag bort anisen och vaniljstången först.
  4. Smält smöret, blanda ner socker och mandel och äggulor. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem i smeten.
  5. Bred mandelsmeten över pajen och grädda den i 200 grader i ca 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 4 maj 2011

    Gjorde din rabarberpaj i dag med lite förändringrar, hade inte någon vaniljstång hemma så jag la i kanelstång istället, bytte även mandeln mot pistagenötter men det blev gott det med. Jag ger den en fyra i betyg. Mvh pia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.