Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dessertpaj med körsbärsmarmelad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mmmm, så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, socker, ägg, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt mjöl och mjölk, blanda hastigt ihop till en smidig deg (degen kan blandas i matberedare).
  3. Mjöla en arbetsyta och kavla ut degen till en rundel som passar en ugnsform som är 24 cm i diameter. Spara lite av degen för att göra ett galler som dekoration överst på pajen.
  4. Lyft över degplattan till ugnsformen och tryck ut degen i formens botten och upp mot kanterna. Fördela marmeladen jämnt i pajbotten.
  5. Kavla ut den sparade degen och gör remsor med en degsporre eller kniv. Lägg dem som ett galler på pajen.
  6. Grädda pajen i nedersta delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt pajen svalna lite.
  7. Pajen kan serveras ljummen eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.