Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dessertpaj med kola

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Baka dessa krämiga små pajer vid ett speciellt tillfälle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att baka mördegen. Blanda mjöl, socker, matfett och rivet apelsinskal i en skål. Låt degen vila 15-30 minuter i kylskåpet.
  2. Klä fortionsformarna med degen genom att trycka ut den med fingertopparna. Baka nederst i ugnen i 15 minuter.
  3. Smält matfettet i en kastrull. Blanda ner socker, kakao och vispgrädde. Sjud upp och låt koka i 10-15 minuter tills såsen har tjocknat. Rör om då och då. Ta såsen från värmen och låt den svalna.
  4. Ta ut portionsformarna ur ugnen och låt dem svalna. Fördela fyllningen i formarna. Ställ in i kylen och låt stå i 2 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.