En julröd soppa med len vaniljglass smakar ljuvligt tillsammans.
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen. Rör ner dem i äggsmeten.
- Vispa grädden till skum. Rör ner den i äggsmeten. Täck med lock eller folie. Ställ i frysen minst 4 timmar.
- Tina bären och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare eller mixer tillsammans med skivad banan och vatten. Mixa det.
- Passera soppan genom en sil. Tillsätt florsocker efter smak. Ställ soppan kallt tills den ska serveras.
- Ta fram glassen 15 minuter innan den ska serveras. Fördela soppan i 6 djupa tallrikar. Lägg en kula glass i varje och garnera med skivad kiwi och eventuellt lite citronmeliss.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar