Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dessertsoppa Aurora med vaniljglass

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En julröd soppa med len vaniljglass smakar ljuvligt tillsammans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen. Rör ner dem i äggsmeten.
  2. Vispa grädden till skum. Rör ner den i äggsmeten. Täck med lock eller folie. Ställ i frysen minst 4 timmar.
  3. Tina bären och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare eller mixer tillsammans med skivad banan och vatten. Mixa det.
  4. Passera soppan genom en sil. Tillsätt florsocker efter smak. Ställ soppan kallt tills den ska serveras.
  5. Ta fram glassen 15 minuter innan den ska serveras. Fördela soppan i 6 djupa tallrikar. Lägg en kula glass i varje och garnera med skivad kiwi och eventuellt lite citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.