Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Desserttårta med valnötter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Perfekt desserttårta till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt kraftig vispning. Hacka valnötskärnor och choklad. Vänd ner det i äggviteskummet. Klicka ner smeten i väl smord och bröad form, gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Häll sockret till gräddskummet i en liten stekpanna. Låt det smälta på svag värme under omröring tills det är ljusbrunt. Tillsätt valnötskärnorna och låt dem karamellisseras. Häll upp massan på bakplåtspapper och låt den stelna till knäck.
  5. Vispa grädden till skum. Hacka knäcken och tag undan ca 2 msk. Rör ner resten i grädden. Bred grädden över kakan och ställ den kallt minst 1 timme.
  6. Garnera kakan med fikonklyftor och resterande knäckhack.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.