Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Det enklaste rostbrödet

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Familjer med många barn och främst tonåringar vet att det går åt bröd, mycket bröd. Mitt recept är gott och enkelt och räcker till två limpor. Brödet är suveränt att rosta och går utmärkt att frysa. Kan göras med havremjölk och mjölkfritt smör, resultatet blir kanon!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Blanda i vatten, smör tillsammans med jästen, rör. Tillsätt sockret och saltet. Arbeta in vetemjölet och arbeta degen smidig - gärna i maskin. Strö över lite mjöl och täck bunken med plastfolie. Låt degen jäsa ca 30 minuter. Arbeta ihop degen i degbunken. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla ut varje degbit, rulla den som en rulltårta. Lägg degen på ett bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk 20 - 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda på galler långt ner i ugnen i cirka 35 minuter. Låt bröden svalna på galler under en bakduk. Allt kan bytas ut mot mjölkfria produkter, blir kanonbra!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pennan 21 november 2014

    fel gradantal eller tid i ugnen

  • pennan 22 november 2014

    jag provade i dag igen men hade bara brödet inne i ca 25 min då vart det kanon

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.