Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Devil´s food cake

 
  • Serverar: 12-15 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag tycker denna kaka är underbart god man kan äta den med lättvispad grädde till om man riktigt ska gotta sig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda hackad choklad smör socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt den smälta på mycket svag värme. Rör ofta ofta. Lyft av kastrullen och låt den svalna. Sikta mjöl kakao och bikarbonat i en bunke och ör en grop i mitten. Häll den smälta chokladmassanrör varsamt tillsätt ägg vanilj och mjölk. Rör ihop allt med en träslev.
  2. Häll smeten i de smorda formarna ( eller bara 1) jämna till ytan grädda i 175 graders ugn i 15-20 minuter. Låt dom svalna i formarna innan de stjälps upp.
  3. Lägg den mörka och ljusa chokladen till glasyren och fyllning i en värmetålig skål. Ställ den över vattenbad med vatten som bara sjuder inte kokar skålen ska inte stå i vattnet. Låt chokladen akta smälta Lyft av skålen och rör varsamt tills smeten är slät. Vispa sedan ner creme fraicöhe. Låt det stå tills massan är tjock och bredbar. Dela ev kakan eller ta den ena kakan och bre över en del av glasyren och lägg den andra kakan över. Bred resten av glasyren ocanpå och runt sidorna Låt den stå svalt men inte i Kylskåp, tills glasyren stelnat. I lufttät burk kan tårtan sparas i fem dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.