Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 2-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god rätt som också är lätt att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor. Stek filébitarna (gärna i smör). Lyft ur dem och red såsen i stekspadet.
  2. Blanda 3 dl grädde, 2 dl mjölk, 4 msk dijonsenap, 1 matsked kalvfond, 4-6 cl whisky. Blanda lite mjöl i en skvätt mjölk och häll i såsen för att tjocka till den. Salta och peppra.
  3. Lägg sedan i filébitarna och låt dem ligga i såsen som bör koka ihop cirka 15-20 minuter.
  4. Serveras förslagsvis med pommes frites eller pressad potatis.

Kommentarer (2)

  • Wombat04 25 mars 2010

    En mycket god rätt!!! Dock kunde vi inte ha så stor mängd senap, då hade det blivit oätligt. 3 tsk räckte väl till för oss. Kommer definitivt att laga detta igen! Tack för ett härligt recept!

  • farmoringer 28 januari 2011

    Det här var supergott. Vet inte om mängden whiskey blev samma som du skrivit för jag hällde bara direkt ur flaskan. Men tyckte det var tillräckligt brytning för min smak..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.