Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dill- och bondbönsoppa med pepparrotskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bondbönor, och pepparrot blir en härlig kombination i denna ljuvliga gröna soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala bönorna genom att nypa av en öppning och trycka ut bönan, skala och hacka lök och vitlök. Riv skalet av citronen och pressa ut juicen. Fräs bönor, lök, vitlök och citronskal i 1 msk olja ca 2 minuter i en kastrull, häll på vatten och buljongtärning. Låt koka under lock ca 5 minuter.
  2. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka ytterligare 10 minuter. Mixa ner dillen i soppan med en stavmixer eller i matberedare. Smaka av med citronjuicen samt ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Pepparrotskrämen: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, pressa den genom en potatispress, låt svalna något. Tillsätt äggulorna och vispa ner den kallpressade oljan. Tillsätt eventuellt lite vatten om det blir för tjockt. Blanda i pepparroten och krydda med 2 krm salt.
  4. Värm soppan och servera med pepparrotskrämen, surdegsbröd med tomat, keso och lite örtsalt på.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.