Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dill- och purjobakad lax

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabblagad och festfin lax som sköter sig själv i ugnen. Går bra att förbereda: gör klart allt i formen och stoppa in i ugnen när gästerna kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord långpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Rör ihop dill, purjolök och crème fraiche. Bred över laxen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och flytta över på serveringsfat.
  4. Servera med potatis eller grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.