Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dill och västerbottenbröd

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Fantastiskt gott och smaskigt bröd. Krispigt på ytan och mjukt inuti. Doftar ljuvligt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser utom salt, ost och dill. Knåda degen i matberedare ca 15 min eller för hand i minst 20-25 min.
  2. Tillsätt salt, ost och dill. Knåda ytterligare i 3-5 min. Låt degen vila i bunken ca 30 min.
  3. Forma 3 bröd, lägg i form eller i korg, mjöla rikligt med durumvete på ovansidan.
  4. Låt bröden jäsa i kyl över natten eller i rumstemperatur ca 1½-2 timmar.
  5. Dra ett snitt ovanpå brödet på längden med en vass kniv.
  6. Baka bröden (om du har jäst i kyl- direkt från kylen) i 250 grader. Sänk temperaturen efter 5 min till 200 grader. Bröden är klara efter ca 30 min. eller när innertemperaturen är 98 grader.
  7. Vill du få en krispigare yta? När ugnen värms upp, låt en bakplåt värmas med på den nedersta falsen. När du satt in bröden för gräddninge så kasta en kopp vatten på den den nedersta bakplåten och stäng snabbt ugnen så det ångar ordentligt därinne.
  8. Smaklig spis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.