Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillbräserad abborre

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Abborre smakar sommar. Här bräseras den och får sen puttra tillsammans med citron i en gräddig sås.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att bena ur abborrfilén och rulla ihop filéerna till små paket. Skala och hacka morötterna i centimeter stora bitar. Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten. Koka tills de blir lagom mjuka, cirka 3-4 minuter. Skala löken och dela den på mitten. Ta bort lite i mitten på löken och skiva resten till båtliknande klyftor. Stek abborrpaketen i lite smör i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Tillsätt löken och stek lite till. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, pressa i saften från en citron och häll sedan över grädde. Låt alltsammans småputtra i fem minuter. Lägg i morötterna och rör om. Dekorera med finhackad dill och servera med kokt färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.