Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dilldoftande knäckebröd med Västerbottensost

(1 kommentar)  
Dilldoftande knäckebröd med Västerbottensost Dilldoftande knäckebröd med Västerbottensost
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Ett kryddat och smakrikt knäckebröd som passar perfekt till kräftskivan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jäst och salt med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 7-10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Låt degen jäsa under bakduk 15 minuter.
  3. Dela degen i 30 delar och kavla ut varje del till rundlar, cirka 15 centimeter i diameter, så tunt som möjligt.
  4. Kavla med kruskavel eller nagga några gånger med en gaffel och lägg sedan kakorna på en bakplåtsbeklädd plåt, cirka 5-6 bröd på varje papper.
  5. Grädda 5-7 minuter och låt sedan bröden svalna på ett galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mattjejen 16 september 2012

    Ett mkt gott knäcke som var enkelt att baka. Dillfröna hoppar jag nog över nästa gång för tyckte inte att dom tillförde brödet nåt. Kommer bakas igen =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.